Biologisch
recept
Zuurdesem-sandwich met avocado en rauwe ham
Ingredienten
150 g rauwe ham
8 sneden zuurdesembrood
2 eetrijpe avocado’s
60 g jonge bladspinazie
2 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
2 eetlepels grove dijonmosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel witte basterdsuiker
1.5 dl olijfolie
Half bosje dille, fijngesneden
Bereiding
Meng mosterd, azijn en basterdsuiker met elkaar en klop de olie er met een dun straaltje doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en besmeer alle sneden brood met deze dressing.
Verdeel vervolgens de jonge bladspinazie over 4 sneden brood. Leg er om en om een krul ham en een partje avocado op. Bestrooi met verse peper en garneer met de zonnebloempitten. Leg er tot slot een tweede snee brood tegenaan. Serveer er de resterende dressing apart bij.
Tip : je kunt ook lekkere parmaham gebruiken voor een extra zachte smaaksensatie !