Biologisch
recept

Ingredienten

350 a 400 g rookworst
300 g rundergehakt
750 g kruimige aardappelen
2 el. olijfolie
2 uien
2 preien, alleen het witte gedeelte
1 liter warme vleesbouillon (pot of tablet) of gebruik fond
2 sneetjes witbrood zonder korst
1 ei
snufje nootmuskaat
zout en peper
1 bekertje kookroom
1 zakje waterkers, geplukt en fijngesneden

Bereiding

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem. Snipper de ui en prei en fruit ze zachtjes aan, ze mogen niet bruin worden. Doe de aardappelblokjes en de warme bouillon erbij en laat alles met deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken.

Maak ondertussen de balletjes: besprenkel het brood met een paar eetlepels water en knijp het weer uit. Kneed het gehakt met het brood, ei, nootmuskaat, peper en zout en vorm er kleine balletjes van. We verkopen ook kant en klare gehaktballetjes voor als u een keer snel klaar wilt zijn 😊

Voeg als laatste de room toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper. Doe de balletjes in de soep en laat ze in 10 minuten op een laag vuur gaar worden. Voeg als laatste de waterkers toe en serveer met knapperig stokbrood of toast en kruidenboter.

Tip : vervang het rundergehakt eens voor kalfssgehakt dit geeft een fijne smaak.