bbq
recept

Bereidingstijd

Ingredienten

  • gehakt naar keuze, 120 gram gehakt per burger
  • paneermeel, kruiden, etc. naar keuze

Bereiding

Gebruik bij voorkeur niet te mager gehakt voor de burgers. Ons rundergehakt bevat 15% vet en dat is ideaal, maar u kunt ook half-om-half gehakt gebruiken. Reken zo’n 120 gram gehakt per burger. Wij gebruiken enkel vers gemalen peper, grof zeezout, mosterd en tabasco, maar u kunt ook experimenteren met kruiden, groenten, of bindmiddelen zoals eigeel en paneermeel. Voeg dit dan meteen bij het gehakt in een grote schaal.

HET GEHAKT MASSEREN

U leest het goed! Net als bij een massage moet u flink kneden en voldoende kracht gebruiken, anders zullen de burgers tijdens het grillen uit elkaar vallen. Als u te veel kracht gebruikt, zullen de burgers te dicht en te hard zijn. ‘Te’ is nooit goed, dus zoek de gulden middenweg. Draai vervolgens balletjes van het gehakt. Gebruik een spatel of een bord om de gehaktballetjes tot evenredige burgers te drukken. Doe dit met beleid anders ontstaan er scheuren in de burgers waardoor ze tijdens het grillen uit elkaar vallen.

DE BURGERS GRILLEN OP DE BARBECUE

  • Zorg er voor dat de barbecue goed heet is.
  • Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • 1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue op indirect vuur.
  • Of wanneer u een gas bbq heeft, zet hem dan laag.
  • Draai de burgers regelmatig om.