bbq
recept
Sweet Pork Belly
Bereidingstijd
5 minuten + 25 minuten BBQ
Ingredienten
- 500 gr in 4 plakken buikspek
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 3 el esdoornsiroop
- 1 tl cayennepeper
- zeezout
Bereiding
Bestrooi beide zijden van het spek met de basterdsuiker en leg op de BBQ op indirect vuur. Na 15 minuten, als het spek mooi van kleur is en de randjes donker beginnen te worden, smeert u ze in aan de bovenkant met het mengsel van esdoornsiroop, cayennepeper en zeezout. Na 5 minuten de plakken omdraaien en de andere kant insmeren. Na nog eens 5 minuten mogen ze van de BBQ, laat iets afkoelen voordat u ze opeet.
Bereidingstemperaturen
Ieder vleesdeel heeft zijn eigen bereidingswijze en kerntemperatuur. Het bereiken van de perfecte garing, of in keukenland ‘cuisson’ genoemd, is meestal een lastig werkje en gaat veelal gepaard met lang wachten. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Gebruik een kernthermometer! Dan is het alleen nog maar een kwestie van goed opletten wanneer je vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Wij hebben de kerntemperaturen genoteerd voor een perfect rosé stukje vlees.
Rundvlees
Biefstuk = 43°C
Entrecôte = 43°C
Italiaans braadstuk = 43°C
Kogelbiefstuk = 43°C
Ossenhaas / Tournedos = 43°C
Rib-eye = 43°C
Rib roast = 48°C
Rosbief rollade = 43°C
Zigeuner braadstuk = 43°C
Kalfsvlees
Kalfsoester = 43°C
Rib-eye = 43°C
Rib roast = 43°C
Varkensvlees
Filetrollade = 56°C
Procureurrollade = 56°C
Rib roast = 56°C
Varkensfilet = 56°C
Varkenshaas = 52°C
Varkensschouder = 88°C
Lamsvlees
Lamsbout = 56°C
Lamsfilet = 56°C
Lamshaas = 56°C
Lendekarbonade = 56°C
Lamsrack = 56°C
Kip
Kipfilet = 68°C