bbq
recept

Bereidingstijd

20 minuten + 15 minuten BBQ 

Ingredienten

  •  4 perziken
  •  bruine basterd suiker
  •  scheutje Cointreau
  •  bloem
  •  boter
  •  kristalsuiker
  •  room

Bereiding

Snijd de perziken in twee stukken, verwijder de pit en vul de perziken met een flinke schep bruine basterdsuiker. Besprenkel met wat Cointreau en maak van de bloem, boter en kristalsuiker een deeg.

Rol dit deeg uit en maak er kleine koekjes van en bak deze goudbruin op een bakplaat of steen in de BBQ. Leg de perziken ook op de BBQ en bak beiden voor ongeveer 15 minuten. Sla de room met een friemeltje suiker lekker lobbig. Laat de perzik iets afkoelen en verwijder het velletje. Verdeel alles over 4 borden en garneer met wat geslagen room en een groen kruidenblaadje.

Tip: doe in het koekje een gekruimelde bastogne koek of een beetje anijspoeder.