bbq
recept
Coleslaw
Bereidingstijd
25 minuten
Ingredienten
- 1 witte kool
- 2 winterpenen
- hand rozijnen
- eventueel een klein beetje rode kool
- dressing
- mayonaise
- appelazijn
- peper
- zout
- anijszaad of mosterd (beide erg lekker maar heel verschillend van smaak)
Bereiding
Snijd de witte kool in dunne reepjes of doe dit in de keukenmachine en rasp de winterpeen. Voeg de groenten bij elkaar en strooi de rozijnen eroverheen. Maak een ruime hoeveelheid dressing met de aangegeven ingrediënten en proef tussendoor: de exacte hoeveelheid is afhankelijk van uw smaak. De salade is het lekkerste als u het een dag van tevoren klaar maakt en de smaken in de koeling kunnen intrekken.
Bereidingstemperaturen
Ieder vleesdeel heeft zijn eigen bereidingswijze en kerntemperatuur. Het bereiken van de perfecte garing, of in keukenland ‘cuisson’ genoemd, is meestal een lastig werkje en gaat veelal gepaard met lang wachten. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Gebruik een kernthermometer! Dan is het alleen nog maar een kwestie van goed opletten wanneer je vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Wij hebben de kerntemperaturen genoteerd voor een perfect rosé stukje vlees.
Rundvlees
Biefstuk = 43°C
Entrecôte = 43°C
Italiaans braadstuk = 43°C
Kogelbiefstuk = 43°C
Ossenhaas / Tournedos = 43°C
Rib-eye = 43°C
Rib roast = 48°C
Rosbief rollade = 43°C
Zigeuner braadstuk = 43°C
Kalfsvlees
Kalfsoester = 43°C
Rib-eye = 43°C
Rib roast = 43°C
Varkensvlees
Filetrollade = 56°C
Procureurrollade = 56°C
Rib roast = 56°C
Varkensfilet = 56°C
Varkenshaas = 52°C
Varkensschouder = 88°C
Lamsvlees
Lamsbout = 56°C
Lamsfilet = 56°C
Lamshaas = 56°C
Lendekarbonade = 56°C
Lamsrack = 56°C
Kip
Kipfilet = 68°C