700 gram lamsfilet
sap van 2 citroenen
 1 dl olijfolie
1 teen knoflook
1 el verse oregano
zout en peper
2 groene paprika’s
1 courgette
3 uien
 8 laurierblaadjes
8 spiesen
Klop in een kom het sap van de twee citroenen, de olijfolie, geperste knoflook, de oregano en wat peper en zout door elkaar. Snijd het lamsvlees in blokjes van 4 centimeter. Doe het vlees bij het citroenmengsel in de kom en schep het geheel goed om. Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast staan zodat de marinade goed in kan trekken.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in ruitjes van 3 centimeter. Snijd de courgette in plakjes van 2 centimeter. Pel de uien en snijd deze in stukken. Vet 8 spiesen in met olie en steek het vlees, de laurierblaadjes, de ui en de stukken paprika en courgette om en om aan de spiesen. Leg de spiesen op de BBQ tot het vlees gaar is.